29/8-11/9

I solnedgången lämnade vi Sverige  och när vi åkte på färjan i Trelleborg så var det mörkt. Färjan lämnar hamn en 22.55 så det gäller att fort hitta
John Blund så att man får sin skönhetssömn innan högtalaren går på kl 05.00 och talar om att om en timme så angör vi hamn.
Vi somnade om och fick 40 minuters sömn till innan vår väckarklocka ringde. Båten angör hamn ca. 06.10 och innan dess så öppnar dom inte dörrarna
till bildäck så vi hade gott om tid. 

Som vanligt så har vi lite att uträtta i Rostock innan vi åker vidare. Calles öppnar redan kl. 06.30 så numera åker vi först till dom och köper alkohol,
känns sådär att hänga på låset för att köpa alkohol, vad skall dom tro? 
När öl, rödvin och gin är inköpt så åker vi vidare till Lidl för att köpa mousserande vin och frukostmat, precis som vanligt fast i omvänd ordning.

Strax efter 7 sätter vi kurs mot Regensburg i Bayern men bara några mil söder om Rostock stannar vi på en Parkplats för att inta vår frukost.

Färden går riktigt bra och vi kommer fram till hotellet Zum Zacherwirt i Hengersberg vid  17-tiden, efter ett antal stopp.


Hotellet var bra, bara 5 rum och hade en bra restaurang. Efter en bastant frukost så är det åter motorvägen som gäller och 78 mil senare kommer vi till Zadar. 
Vi missar precis 16.30 färjan men det visste vi om eftersom vi körde lugnt och säkert hela vägen. Vi passade på att tanka och sen blev det en kaffe vid kajen
i Gazenica och invänta vår färja. Inte helt fel att sitta och njuta i solen i ca. 23 graders värme.

Väl framme i hamnen har vi blivit lovade middag av Eva och Jan-Olof och vi skulle göra Skagenrullar till förrätt. Det är så skönt att bara öppna upp båten slänga in det nödvändigaste, fixa Skagenrullarna och sedan bara avnjuta en god middag. Fast man suttit hela dagen så är man så himla trött så det är skönt att få sitta lite till. 

På morgonen efter kände vi att det blev nog lite väl mycket av det goda, både mat och dryck. Tempot var inte allt för högt under dagen och nu börjar åter det fina vädret, efter två veckor nederbörd här så lyser nu solen och det är åter varmt som det skall vara, runt 25-30 grader.
Under den senaste veckan vi nu varit här så har vi haft samma temperatur men även Bora med vind i byarna upp mot 18-20 m/s.
Då är det skönt att fortfarande vara kvar i hamnen.

Andra kvällen vi var här så var vi tillsammans med Eva och Jan-Olof på strandbaren och åt riktigt goda hamburgare med en sagolik utsikt.

Dagen därpå skulle Eva och Jan-Olof sticka ut. Vi skulle ta det lugnt och hitta oss själva efter bilresan hit ner och börja plocka  med allt vi måste förbereda innan
vi lämnar hamnen.

Vi har planerat att ta hem båten i år med lastbilstransport från Koper till Göteborg, så vi måste samla ihop alla saker vi har utsprida här i hamnen och ta ner radarmasten innan vi lämnar hamnen, eftersom det är så mycket enklare att bara fälla bakom båten på bryggan.
Däremellan hinner vi med att vara sociala och äta middagar och dricka kaffe med våra båtgrannar.

Vi har också jobbat med olika underhållssaker på båten. Bland annat märkte vi att det batteri vi har i förpiken, som går till ankarspel och bogpropeller, verkade svagt.
Vid närmare undersökning var det heldött. När vi kollade hur gammalt detta batteri var, så visade det sig att det var 14 år gammalt. Helt fantastiskt.
Var kan man hitta ett liknande batteri här på ön? Inte nog med att det måste ha samma kapacitet, även storleken är viktig eftersom vi byggt ett fack till det under kojerna i förpiken. Men vi fick napp på första stället, där vi hittade att batteri som var 5 mm större både på längd och bredd. Men nu har vi ett batteri med sugpassning!

Våra vinterförtöjningar med rostiga schacklar och gummidämpare tyckte Jan inte var någon idé att ta med men jag tyckte varför skall vi lämna dom vi behöver dom
och dom är OK, bara schacklarna  som är rostiga. Jan började med att ta rostlösande spray på och efter ett tag så tog han stora hävstången och tro det eller ej, dom gick att skruva upp utan problem, många på bryggan var förvånade att de gick att få upp. 

Det är inte bara båtjobb utan även strand och bad

Nu fortsätter vi med våra förberedelser så hörs vi senare!

Vårt mål är norrut

En reaktion på “Vårt mål är norrut

  • Hej,ja det är. Ycket jobb ni har ,men det blir ju bra när det blir färdigt,som alltid!
    Kram,Lisbeth.

Kommentarer är stängda.